1.Животните нормализират работата на сърцето Обичайното галене или потупване на животното

...
 
 
1.Животните нормализират работата на сърцето
Обичайното галене или потупване на животното
Коментари Харесай

8 Причини защо да гледате куче или котка

 

 

1.Животните възстановяват работата на сърцето
Обичайното глезене или потупване на животното понижава кръвното налягане. Те ни оказват помощ да релаксираме, да се съсредоточим върху сегашното, вместо да изпитваме носталгия по предишното. Резултати от изследване, оповестено в медицински вестник в Австралия, демонстрира, че притежателите на животни имат по-ниски равнища на холестерола и триглицеридите.

 обич
Отглеждайки космати другари, получавате такса серотонин и допамин- потребни за вашия мозък

2.Животните покачват имунитета
Чувствате се зле? Вземете си едно куче и го галете постоянно. Според изследване на университета „ Уилкис “, по този метод се усилват стойностите на имуноглобулините А. Това са антитела, които се борят против настинката. Добре знае се, че обществената поддръжка директно визира имунната система и устойчивостта на организма към разнообразни инфекции и болести.

3. Те вършат децата по-добри
Момчетата и девойките, които имат домашни любимци, стават по-чувствителни и общителни. Това демонстрират резултатите от едно хърватско изследване.

 бебе
Хранене, разхождане и всички останали грижи за животното припомнят на развъждането на малко дете

4.Ще въздишате с облекчение
Разбира се, животните карат някои хора да кихат. Но тези, които са израснали с домакински любим, вероятността за развиване на астма и алергии е доста по-ниска. Как може да се изясни това? Ранното излагане на алергени (мръсотия, прашец, косми) укрепва имунната система.

5.Вие сте принудени да сте в добра физическа форма
Кучето ви лишава от опцията на прескочите ежедневните разходки. Проучвания потвърждават, че притежателите на животни са в по-добра физическа форма, в сравнение с хората без домашни любимци.

 кучета
Учени от университета Кеймбридж настояват, че хората, които вървят с кучета, се тревожат по-малко за възможна офанзива

6.Те ви пазят
Кучетата могат да успокоят даже най-голямата суматоха. Всички кучета имат доста развъртян слух и чувство за миризма, тъй че даже и най-малкото куче е добре осведомено с заплахата.

7.Животните ви оказват помощ да се справите със самотата
Споделяте ли вашите проблеми с котката? Оказва се, че това е напълно обикновено. 50% от възрастните и 70% от децата имат доверие на своите домашни любимци.

 домашни любимци
Няма значение какво е твоето животно: куче, птица, котка, риби- ти развиваш другарски усеща, последователно осъществяваш връзка и ще спреш да се усещат уединен.

8.Ще намерите нови другари
Чрез разискването на домашни любимци можете да започнете диалог. Кучетата обаче го трансферират на другия стадий. Те безусловно могат да ви накарат да се запознаете с някого.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР